woensdag 28 mei 2008

Waar komt al dat Adsense geld toch vandaan?

U heeft een website met Adsense code er op. Sommige van uw bezoekers klikken op de Adsense advertenties. En u verdient daardoor geld. Waar komt dat geld toch vandaan? Het Adsense geld wordt betaald door adverteerders. Zij gebruiken het Adwords programma van Google om advertenties te maken en te publiceren. Met deze advertenties proberen zij hun producten te verkopen. Daarom mogen alleen mensen die echt geinteresseerd zijn in die producten, op de advertenties klikken. Want iedere klik betekent dat een adverteerder moet betalen. Een adverteerder wil alleen voor een klik van een echte, geïnteresseerde klant betalen. Als adverteerders moeten betalen voor ongeldige klikken, stoppen zij met adverteren. En dan kunt u geen geld meer verdienen met Adsense. Om er voor te zorgen dat u geld kunt blijven verdienen met Adsense, is het dus erg belangrijk dat u er voor zorgt dat de adverteerders tevreden blijven. En dat kan heel simpel; houdt u gewoon aan de door Google opgestelde regels, en maak een goede website die interessant is voor uw bezoekers!

Ik ken een geheime truc om Adsense klikken te krijgen. Zal ik die truc toepassen?

Nee! Iedere 'truc' om Adsense klikken te krijgen is fout en niet toegestaan. Er is maar één goede en toegestane manier om Adsense klikken te krijgen. En dat is een goede website maken met inhoud die interessant is voor uw bezoekers. Het Google Adsense programma draait al jaren en de ervaring leert dat mensen die al die jaren veel geld verdienen met Adsense, vooral mensen zijn met een hele goede website.
Trouwens, Google heeft uw 'geheime' truc al duizend keer gezien. En wie trucjes uithaalt wordt zonder pardon uit het Adsense programma verwijderd.

Mag ik plaatjes in de buurt van mijn Adsense advertenties zetten?

Het is toegestaan om plaatjes in de buurt van uw adsense advertenties te plaatsen. Maar niet in alle gevallen. U mag namelijk nooit plaatjes gebruiken die de aandacht vestigen op uw advertenties. Bijvoorbeeld een plaatje van een pijltje dat naar uw advertenties wijst. Of een plaatje dat een tekst bevat die de aandacht vestigt op de advertenties. Ook mag een plaatje nooit verwarring veroorzaken over uw advertenties. U mag bijvoorbeeld nooit een plaatje plaatsen dat suggereert dat de advertenties geen advertenties maar gewone links zijn. Kortom, gebruikt u gerust plaatjes. Maar alleen als die plaatjes interessant zijn voor de bezoekers van uw site, en alleen als de plaatjes geen aandacht trekken in de richting van de advertenties.

dinsdag 27 mei 2008

Mag ik erotische foto's plaatsen op mijn Adsense site?

Nee, dat mag niet. Het is niet toegestaan om erotisch materiaal te plaatsen op een site waarop u ook Google Adsense code heeft geplaatst. Deze bepaling geldt niet alleen per pagina maar over de volle breedte van uw website. Dit betekent dat indien ergens op uw site Adsense code staat, u nergens op die site erotisch materiaal mag plaatsen. Er mag in dat geval dus ook geen erotisch materiaal worden geplaatst op pagina's van uw site waarop geen Adsense code staat. Google Adsense geeft in haar voorwaarden geen precieze omschrijving van wat zij onder erotisch materiaal verstaat. Daarom is het verstandig om op dit vlak geen risico te nemen.