maandag 29 oktober 2007

Met welk onderwerp verdien ik het meeste Adsense geld?

Deze vraag is niet zo zinvol. Want je kunt in het Adsense programma eigenlijk alleen maar geld verdienen met het maken van een website over een onderwerp dat je interessant vindt of waarvan je veel weet. Maar het is wel zo dat Adsense advertenties voor het ene onderwerp meer geld opleveren dan Adsense advertenties voor het andere onderwerp.

Dat komt doordat adverteerders tegen elkaar moeten bieden om hun Adsense advertenties geplaatst te krijgen. En iedere Adsense advertentie is voor een adverteerder een kans om een product te verkopen. Een adverteerder die een auto verkoopt verdient daar veel geld mee en kan dus ook veel geld bieden voor het geplaatst krijgen van zijn Adsense advertentie.

Een adverteerder die een tijdschrift wil verkopen verdient daar hooguit enkele Euro's mee. Zo'n adverteerder zal daarom maar enkele centen bieden voor het geplaatst krijgen van zijn Adsense advertentie.

Over het algemeen is het zo dat kliks op Adsense advertenties van dure producten meer geld opleveren dan kliks op Adsense advertenties van goepkope producten. Het zal je weinig moeite kosten om te bedenken wat voor dure producten er zoal zijn...