maandag 29 oktober 2007

Waar komt het Adsense geld vandaan?

Zoals je weet is het mogelijk om geld te verdienen met het Adsense programma van Google. Adsense zorgt voor advertenties op je website. Als bezoekers van je website op die advertenties klikken verdien je geld. Maar waar komt dat geld vandaan?

Dat geld komt van adverteerders. Een adverteerder kan bijvoorbeeld een winkelier zijn die zijn producten wil verkopen op zijn eigen website. Een adverteerder kan zich inschrijven bij het 'broertje' van het Adsense programma: Adwords. Met Adwords kan een adverteerder zijn eigen advertenties samenstellen. Google zorgt er voor dat die advertenties op de websites komen te staan van de mensen die zich hebben ingeschreven voor het Adsense programma. Bijvoorbeeld jouw website.

Wanneer iemand op zo'n advertentie klikt kom hij terecht op de website van de adverteerder. En misschien koopt een bezoeker dan wel een product op de website van de adverteerder. Een adverteerder betaalt dus voor een klik van een geïnteresseerde bezoeker. Als jij je inschrijft bij Adsense, verdien jij dat geld misschien.